6 april 2015

Paasfeitjes

Happy Easter girls!

Omdat het vandaag 2e paasdag is, vond ik het wel toepasselijk om daarover een artikel te schrijven. Helaas kon ik er niet zoveel vinden, hopelijk is dat niet erg voor jullie!

Wist je namelijk dat...

... de mensen in het jaar 320 voor Christus al eieren raapten?

... de Paasmand oorsprongkelijk uit de middeleeuwen komt? Dat komt omdat de katholieken in Europa een groot feest gaven aan het einde van de vastenperiode. Tijdens het feest aten ze grote maaltijden, en die maaltijden werden voor het eten in grote manden naar de kerk gebracht, zodat de Priester de mand kon zegenen.

... het 24 tot 26 uur duurt voordat een eitje klaar is om gelegd te worden?

Bron
... de holle chocoladekonijnen een idee waren van de Amerikaanse veteraan Richard Palmer? Dit komt omdat in de 2e Wereldoorlog iedereen zuinig aan moest doen, omdat de voorraden (inclusief die van cacao en snoep) kleiner werden. In 1948 was er niet heel veel chocola meer, en dus bedacht Richard Palmer, dat als hij de konijntjes hol maakt, hij er meer kon maken én dat het ook nog goedkoper was!

... het maken van een paasvuur geen christelijk gebruik is? Het was er namelijk al voordat Pasen werd geïntroduceerd. Het was namelijk een gebruik van de heidenen dat aan het begin van de lente of aan het einde van de winter werd gehouden. De mensen dachten, dat het diende om de demonen van de winter te verjagen.

... de mensen de eieren gingen schilderen, als waardering dat ze aan het einde van de vastenperiode weer vlees en eieren mochte eten. Dit was een idee van de Nederlanders!

Kende jij deze feitjes al?

Liefs,

Bron en bron

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Dankjewel dat je reageert! Ik zou op alle reacties zo snel als mogelijk proberen te reageren!