12 januari 2015

How to: Pijnloos op hakken lopen

Hoi meiden!

Zoals vele anderen houd ik ontzettend van hakken! Ze zijn super mooi en staan natuurlijk hartstikke fashionable en meisjesachtig. Maar de pijn die je ervan krijgt is een stuk minder fijn! Ik ging op zoek naar handige tips om pijnloos op hakken te lopen. Lees snel verder!Dikke hak
Een ding is zeker: hoe dikker de hak, desto makkelijker je erop kan lopen. Je kan je je evenwicht er makkelijker mee bewaren, wat minder belasting voor je voet betekend.

De goede maat
Te krappe schoenen zorgen voor pijnlijke blaren eningegroeide teennagels. Bovendien gaan ze ook nog vervelend knellen. Te grote schoenen vergroten het gevaar dat je eruitslipt, ook is het vrij lastig om op te grote schoenen te lopen (ik spreek uit ervaring!). Pas de hakken in de winkel en loop er een rondje of twee mee (natuurlijk in de winkel!). Doen de hakken geen pijn? Slip je er niet uit? Kan je er normaal op lopen? Antwoordt je bij alle vragen 'ja'? Dan zijn dit de perfecte hakken!

Dichte schoenen of enkelbandje
Dichte schoenen (of schoenen met een enkelbandje) geven je voet meer steun en ze houden je voet ook goed in je schoen. Zo heb je dus meer comfort én zie je er fashionable uit!

Bron
Zooltjes
Je kan ook speciale zooltjes voor jouw hakken kopen (te koop bij elke schoenenwinkel). Deze zooltjes zorgen ervoor, dat de pijn op je drukpunten vermindert.

Gebruik tape
Als je al een tijdje op hakken loopt, merk je dat je na een tijdje pijn in de bal van je voet krijgt. Maar daar heeft iemand wat op gevonden! Het enige wat je nodig hebt is Leukoplast (te koop bij onder andere Kruidvat, Etos etc.) of een ander soort tape en een schaar.

Wikkel de tape om je derde en vierde teen (je telt vanaf je grote teen, dus je teen in het midden en je een na laatste teen). Wikkel de tape strak om je tenen heen, maar zorg ervoor dat het niet vervelend zit of knelt. Daarna knip je de tape af en druk je het goed aan. Zo ontlast je de zenuw die ervoor zorgt dat je bal van je voet pijn gaat doen.

Heb jij nog tips om pijnloos op hoge hakken te lopen?

Liefs,

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Dankjewel dat je reageert! Ik zou op alle reacties zo snel als mogelijk proberen te reageren!