9 januari 2015

5x haarmythen

Hoi meiden!
Er zijn erg veel mythen over ons haar op internet te vinden. Bijvoorbeeld: bier is goed voor je haar en je moet regelmatig je haarproducten vervangen. Ik heb deze mythen verzameld, zodat je meer te weten komt over je haar. Enjoy!


1. Bier is goed voor je haar
Nee, bier is super slecht voor je haar! Al jaren wordt op internet verteld (geschreven;)) dat hop en gist (wat dus in bier zit) goed zou zijn voor je haren, dat klopt wel, maar in bier zit meer alkohol dan hop en gist. En zoals jullie misschien al weten, is alkohol heel slecht voor je haar, omdat het je haar extrem uitdroogt. Bespaar dus tijd en geld door geen bier in je haar te doen!

2. 100 keer per dag je haren borstelen
Doe je haar dit alsjeblieft niet aan! Als je je haar heel vaak per dag borstelt, kan je haar sneller afbreken. En dat wil je niet!

3. Als je je haar regelmatig knipt groeit het sneller
Onzin! Regelmatig je haar knippen is wel belangrijk als je gezond haar wilt, maar het heeft geen invloed op je haargroei. Je haar groeit immers vanuit de wortel en als je de puntjes knipt wordt het natuurlijk korter.
 

4. Gespleten punten kunnen worden hersteld
Helaas! Gespleten punten kunnen nooit meer worden hersteld, hoe graag je ook wilt! Dus laat al die producten staan en ga gewoon naar de kapper. Want het beste middel om gespleten punten te verwijderen, is door ze af te knippen.

5. Vervang regelmatig je haarproducten
Er wordt vertelt, dat je regelmatig je haarproducten moet wisselen, omdat ze dan niet meer zouden werken. Niets is minder waar! Doordat je shampoo niet meer hetzelfde op je shampoo reageert, komt doordat er nog restjes van die shampoo in je haar zaten. Dus blijf vooral je haarproducten gebruiken als je ze fijn vind!

In welke haarmythe geloofde jij?

Bron, bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dankjewel dat je reageert! Ik zou op alle reacties zo snel als mogelijk proberen te reageren!