5 december 2014

How to: Statisch haar bestrijden

Hoi meiden!

Nu het herfst is krijgen we er bijna dagelijks wel mee te maken, namelijk met statisch haar. Je doet je muts af en je haren zien eruit alsof je met je vinger in het stopcontact hebt gezeten. Niet erg fijn. What to do? In dit artikel geef ik je 5 tips, om je statisch haar te bestrijden.Omdat in de herfst en winter de luchtvochtigheid lager is krijg je sneller statisch haar. Dit komt omdat een vochtige lucht een soort laagje om je haar heenlegt en dat geleid electriciteit. 

Maar genoeg gepraat (geschreven), laten we beginnen!

1. Borstel
Als je je haar borstelt met een plasticen borstel kan je haar sneller statisch worden. Het is beter als je een houten kam of een borstel van (bijvoorbeeld) varkenshaar gebruikt. Dit voorkomt dat je haren statisch worden.

2. Kleding
Ook je kleding kan veel uitmaken of je statisch haar krijgt of niet. Als je vaak syntetische stoffen draagt, zal je merken dat jouw haar daar sneller statisch van wordt. Als je vaker kartoen draagt heb je dit niet tot nauwelijks.
3. Haarlak
Als je haar al statisch is, kan je het temmen door een beetje haarlak op je borstel te spuiten en dan je haar te borstelen. Spray ook een beetje op je muts, zodat je haar niet weer statisch wordt.

4. Serum
Als de tip hierboven niet werkt kan je proberen om een serum in je haar te smeren. Serums helpen altijd wel, maar zorg ervoor dat je niet teveel gebruikt! Teveel serum maakt je haar vet en daar zit je natuurlijk niet op te wachten.

5. Geen haarproducten met alcohol!
Gebruik geen producten die alcohol bevatten (mouse etc.)! Deze producten drogen je haren extreem uit en daardoor ben je vatbaarder voor statisch haar.

Heb jij nog tips om statisch haar te bestrijden?

Until next time<3

Bron, BronGeen opmerkingen:

Een reactie posten

Dankjewel dat je reageert! Ik zou op alle reacties zo snel als mogelijk proberen te reageren!