7 november 2014

SOS droge lippen

Hoi allemaal!
Wie herkent dit probleem niet? Dat je lippen zo ruw en schraal aanvoelen, dat zelfs de beste lippenbalsem niet helpt. Ook lipstick aanbrengen is een hel, omdat je lippen na 5 minuten alweer droog aanvoelen. SOS, what to do? Hier lees je 4 tips

 
 
    Bron
 

 

1. Heb altijd lippenbalsem bij je
Ook al lijkt deze tip het meest voor de hand liggende, vergeet hem absoluut niet! Als je namelijk in je handtas, jaszak, etui, en broekzak(oké dát is overdreven, maar snap je wat ik bedoel?) een lippenbalsem hebt, weet je zeker dat je je lippen gelijk in kan vetten, wanneer ze heel erg droog beginnen te worden.

2. Lik niet aan  je lippen
Hoe verleidelijk het ook is, lik niet aan je lippen! Ook al lijkt het in het begin te werken, op den duur drogen ze alleen maar meer uit. De huid van  je lippen is erg dun en gevoelig en als je aan je lippen likt verdampt je speeksel heel snel. Ook blijft er een laagje bacteriën van je speeksel op je lippen achter. Hierdoor worden ze droger.

3. Scrubben
Scrub je lippen 1 keer in de week met een zachte tandenborstel. Je kan ook een speciale lipscrub kopen bij Lush, maar je kan er ook zelf 1 maken met suiker en olijfolie. Je mengt wat suiker met olijfolie en dan scrub je zachtjes(!)lippen met ronddraaiende bewegingen. Als je klaar bent smeer je je lippen dik in met lippenbalsem.

4. Smeer je lippen in met crême
Als je bijv. onder de douche vandaan komt, kan je je lippen ook met een verzorgenden crême insmeren, zoals Nivea of Zwitsal. Laat de crême volledig intrekken, het ziet er dan wel niet charmant uit, goed voor je lippen is het wel!

Nog 1 tip:
Gebruik niet dag in, dag uit lippenbalsem, dit is heel schlecht voor je lippen! Op den duur kunnen je lippen er verslaafd aan worden! Als je dan een dag vergeet lippenbalsem te gebruiken zijn je lippen gelijk droog. Gebruik het beste alleen lippenbalsem, als je lippen écht droog zijn! Gebruik tip 4 ook niet elke dag!

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/beauty/107233-wat-te-doen-bij-droge-schrale-lippen.html
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoeningen/44724-droge-of-gebarsten-lippen.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dankjewel dat je reageert! Ik zou op alle reacties zo snel als mogelijk proberen te reageren!